5.000₺ bütçeyle ilk 3D yazıcı — ne almalıyım?

Can Özdemir
21.05.2026

Merhaba! Uzun süredir 3D baskıyı merak ediyorum ve artık ciddi adım atmak istiyorum. Bütçem yaklaşık 5.000₺. Ağırlıklı olarak ev kullanımı yapacağım — küçük mekanik parçalar, oyuncak düzeltmeleri, ev aksesuarları gibi.

Araştırırken Ender 3 serisi ve Bambu Lab A1 Mini gibi seçenekleri gördüm. Sizce ne önerirsiniz?

5 Yanıt

Ahmet Yılmaz
22.05.2026

5.000₺ bütçeyle 2025'te en iyi seçim bence Bambu Lab A1 Mini. Kutudan çıkar çıkmaz kaliteli baskı alıyorsunuz, kalibrasyon yok, kurulum 15 dakika. Özellikle başlangıç için bu çok önemli.

Ender 3 serisi öğrenmek için güzel ama sorun gidermeyle çok vakit harcarsınız başta. Eğer "nasıl çalışıyor" öğrenmek istiyorsanız Ender, hızlıca sonuç almak istiyorsanız Bambu.

Murat Demir
23.05.2026

Ender 3 S1 Pro da iyi seçenek, direkt drive ekstruder ile geliyor. TPU basabilirsiniz, CR Touch ile oto bed leveling var. Bambu'dan ucuz ve yedek parça bulmak çok kolay.

Ben 2 yıldır Ender kullanıyorum, çok şey öğrendim ama zaman zaman sinir bozucu olabiliyor. Zamansınız varsa Ender, yoksa Bambu derim.

Elif Güneş
24.05.2026

Neptüne 4 Pro'yu da araştırın — Ender 3 fiyatına çok iyi özellikler sunuyor. 500mm/s hız desteği var (gerçekte 150-200mm/s kullanıyorsunuz ama yine de hızlı). Input shaping ve vibration compensation ile baskı kalitesi gerçekten iyi.

Selin Kaya
25.05.2026

Bütçeniz varsa Bambu kesinlikle. Ben Ender ile başladım, 6 ay sonra Bambu'ya geçtim. Geçişten sonra Ender'e bakmıyorum bile. Bambu'nun ecosystem'i çok iyi — uygulama, bulut dilimleyici, hazır profiller...

Can Özdemir
26.05.2026

Çok teşekkürler herkese! Bambu A1 Mini'yi inceliyorum, fiyat/performans açısından mantıklı görünüyor. Bir de 3Delta üzerinden teklif aldım, kendi yazıcı almadan önce proje için baskı yaptıracağım 👍

Yanıtlamak için giriş yap